Паралімпійські ігри 2024: скільки медалей завоювала збірна України в перший день

Перший день Паралімпійських ігор-2024 в Парижі приніс Україні чотири медалі — дві срібні та дві бронзові нагороди. Цей старт є потужним початком для українських паралімпійців, які демонструють високий рівень майстерності та наполегливості, передає 5692.com.ua.

Медальний здобуток українських паралімпійців у перший день

Українські спортсмени вже в перший день змагань на Паралімпіаді-2024 завоювавли чотири медалі. Всі ці нагороди були здобуті в плаванні.

Срібні медалі здобули:

  • Антон Коль у запливі на 100 метрів на спині (клас S1).
  • Ірина Пойда на дистанції 200 метрів вільним стилем (клас S5).

Бронзові нагороди дісталися:

  • Анні Гонтар за виступ на 50 метрів вільним стилем (клас S6).
  • Олександру Комарову, який на дистанції 200 метрів вільним стилем (клас S5) показав відмінний результат.

Загальний медальний залік після першого дня

Попри успішні виступи, Україна після першого дня Паралімпіади посідає 17-те місце у загальному медальному заліку. На чолі таблиці знаходиться Китай, спортсмени якого здобули чотири золоті медалі. До топ-5 також входять Великобританія, Італія, Нідерланди та Франція.

Представництво України на Паралімпійських іграх-2024

На цьогорічній Паралімпіаді Україну представляють 140 спортсменів, серед яких 96 чоловіків та 44 жінки. Вони беруть участь у 17 із 22 видів спорту, що є рекордом для України у паралімпійській історії. Спортсмени походять із 20 регіонів країни та міста Київ і мають різні види фізичних уражень. Зокрема, 101 спортсмен має ураження опорно-рухового апарату, 30 — порушення зору, а 9 — порушення розумово-фізичного розвитку.

Особливу увагу заслуговує той факт, що понад 23% українських паралімпійців є дебютантами на цих Іграх, що свідчить про високу підготовку нових кадрів та розвиток паралімпійського руху в Україні.

Українські паралімпійці на минулих Іграх

Нагадаємо, що на попередніх Паралімпійських іграх, які відбулися в Токіо, українська збірна здобула 98 нагород: 24 золоті, 47 срібних та 27 бронзових. Тоді Україна посіла шосте місце у загальному медальному заліку.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment