На цю “Таврію” впала стіна атакованої будівлі: у Дніпрі відкрили інсталяцію “Не”

22 серпня у музеї «Машини Часу» відкрили інсталяцію «(НЕ)РОЗЧАВЛЕНИЙ». Центральним експонатом став автомобіль «Таврія». 19 квітня цього року, внаслідок ракетного удару росіян по житловому будинку на площі Вокзальній, на нього впала одна зі стін будівлі.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на міськраду Дніпра.

Музейники знайшли власника автівки. Ним виявився переселенець з Волноваського району Донецької області Олексій. Два роки тому на цьому авто він вивіз до Дніпра свою родину.

«Ми познайомилися з директором музею Михайлом, який забрав нашу «ластівку». Залишив бодай якісь спогади. Бо так би ми її і не побачили ніколи. А вона рятувала нас. Не знаю, будемо ми тут жити чи ні, але приходитимемо сюди — вклонятися їй», — каже мати власника авто Алла Семенівна.

Музейники заявили, що суть інсталяції – показати характер та внутрішню силу українського народу через шматки зруйнованих будівель та металевих конструкцій.

На відкриття запросили також і рятувальників ДСНС, які завжди першими прибувають на місця «прильотів» — так само як і під час влучання у будинок на площі Вокзальній.

До експозиції дніпряни можуть додавати і власні артефакти. Так, мер Дніпра Борис Філатов передав музею фрагмент глиняної черепиці, виготовленої ще за часів Катеринослава. Цей екземпляр вцілів після обстрілу росіянами одного з будинків по вулиці Мануйлівській.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment