Ці продукти не можна їсти вранці натще: “чорний список” від дієтологів

Сніданок – найважливіший прийом їжі за увесь день, який відновлює сили після сну, "запускає" мозок, зменшує ризики виникнення багатьох хвороб, таких як діабет, серцеві захворювання, жовчнокам'яна хвороба. При цьому, щоб отримати від сніданку тільки користь, важливо обирати правильні продукти.

Сосиски та інше оброблене м'ясо

Ці продукти – не найкращий вибір для сніданку, оскільки вони місять надто багато натрію, який сприяє підвищенню артеріального тиску. Крім того, шкідливий вплив на здоров'я серця та судин чинять насичені жири, які входять до складу ковбасних виробів. Дієтологи попереджають, що вживання обробленого м'яса пов'язане з ризиком розвитку раку та хронічних захворювань.

Солодкі пластівці

Не корисними є солодкі пластівці зранку, оскільки після такого сніданку надто швидко знову виникає голод. Це пояснюється тим, що подібні продукти виготовляють з рафінованого борошна, що містить дуже мало клітковини. Також у них багато цукру і практично немає білків.

Соки та ароматизовані кавові напої

Кавові напої містять велику кількість цукру, а ось інші поживні речовини в них практично відсутні. Краще вживати замість них натуральну каву з додаванням невеликої кількості меду та мигдального молока. Також дієтологи застерігають від вживання магазинних соків, які містять багато цукру. Натомість можна пити на сніданок свіжовичавлені соки.

Пшеничний хліб

На відміну від цільнозернового, пшеничний хліб негативно впливає на рівень глюкози в крові. Спочатку цей продукт різко підвищує енергію, а потім так само швидко знижує. Тому, вживаючи на сніданок тости, краще використовувати хліб із цільнозернового борошна та не забувати додавати білок.

Кекси

Це висококалорійна випічка, яка містить багато цукру і насичених жирів. Крім того, в кексах практично немає білка, тому вони не здатні надовго насичувати.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment