Армія РФ просунулася біля Покровська та на Харківщині

Останніми днями спостерігається активізація бойових дій та просування російських військ на окремих напрямках, що підтверджують дані Інституту вивчення війни.

Просування російських військ на Харківщині

Російські війська зробили тактичний прорив на півночі Харківської області, просунувшись на південний схід від Лук’янців, розташованих на південний схід від Глибокого. Це стало можливим завдяки використанню сприятливих ландшафтних умов та недостатній укріпленості українських позицій на цьому відрізку фронту.

Позиції біля Трав’янського водосховища

Додатковим підтвердженням активності російських військ стали геолокаційні кадри, опубліковані 13 серпня. На них видно просування росіян біля східного берега Трав’янського водосховища, що на захід від Глибокого (Харківщина). Цей маневр свідчить про намір Росії закріпитися на вигідних позиціях, що дозволяють контролювати підступи до річки Сіверський Донець та стратегічних населених пунктів у цій зоні.

Наступальні дії на Донеччині

На Донеччині російські сили продовжують чинити тиск на українські позиції в районах Покровська та Часого Яру. Штурмові дії зафіксовали під Часовим Яром та на його північ від Білої Гори. Також ворог атакує з боку Іванівського та Андріївки. Хоча підтверджених змін лінії фронту на цих напрямках немає, ці дії свідчать про посилення російського тиску та спроби створити передумови для можливого подальшого просування.

Геолокаційні кадри, які опублікували 13 і 14 серпня, показують просування російських сил у полях на північ від Новоселівки Першої та на північний захід Желанного. Обидві ці позиції розташовані на південний схід від Покровська.

Інші напрямки атак

Окрім зазначених напрямків, російські війська здійснили атаки на північний схід від Покровська поблизу Малинівки та на схід від Покровська біля Воздвиженки, Новоолександрівки, Зеленого Поля, Єлизаветівки. Атаки також продовжилися на південний схід від Покровська в районах Калинового, Водяного, Скучного, Карлівки та Птичного.

На захід від Донецька, у районах Красногорівки та Георгіївки, а також на південний захід у районах Костянтинівки, Водяного та Вугледара, російські війська також намагаються прорвати українські оборонні лінії. Проте на цих ділянках не зафіксовали жодного підтвердженого просування.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment