У Суржі створено військову комендатуру: які в неї функії

На окремих напрямках Курщини Сили оборони просунулись на відстань від 500 метрів до 1,5 км вглиб території ворога. В Суджі та трьох інших підконтрольних населених пунктахзавершено пошук та знищення противника. Тепер там створено військову комендаруру.

Про це доповів Олександр Сирський президенту Володимиру Зеленському 15 серпня, передає редакція сайту 056.

Головнокомандувач ЗСУ розповів, що військову комендатуру створено для підтримання правопорядку і забезпечення першочергових потреб населення. Її керівником призначено генерал-майора Москальова.

Як пояснив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, що у підконтрольній частині Курській області потрібна координація серед військових частин, які там перебувають, в тому числі задля добровільної позиції ЗСУ у вигляді надання гуманітарної допомоги місцевому населенню.

Зауважимо, що військова комендатура – це орган, який діє у певному регіоні чи зоні та відповідає за військові питання. Зокрема, його сфера діяльності поширюється на: взаємодію з місцевими органами влади, організацію безпеки на важливих об'єктах, забезпечення військових усім необхідним.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment