Прибирайте за своїм собакою, не шкодіть природі: який штраф загрожує порушникам

У Дніпрі велика кількість дніпрян вигулюють своїх собак на вулицях та в парках. Проте не всі прибирають за своїми улюбленцями. Це не просто порушення культурних понять, але й шкода природі. Також таким недобросовісним власникам загрожує адміністративна відповідальність.

Про це повідомила начальниця служби благоустрою та утримання зелених зон КП "Міська інфраструктура" Любов Чадіна, передає редакція сайту 056.

За її словами, утримання та вигул домашніх тварин в Україні регламентується законом та постановами Уряду.

"Зокрема це Закон України про захист тварин від жорстокого поводження, про благоустрій населених пунктів, про місцеве самоврядування тощо. Тому закликаємо любителів тварин це враховувати. За неприбрані екскременти у громадському місці власнику загрожує штраф", – каже Чадіна.

Законом передбачено штрафи від 170 до 340 грн за перше порушення і 340-510 грн за друге. При виявленні такого порушення поліція складає протокол, який відправляється до відповідних установ. Потім рішення про суму штрафу приймає суд або адміністративна комісія

Чадіна наголосила, що екскременти та сеча тварин призводять до загибелі зелених насаджень, адже містять велику концентрацію солей. Відновити рослини після таких опіків майже неможливо.

Тому варто носити з собою резинові рукавички, пакетики та завжди прибирати за своїми улюбленцями. Адже це дійсно важливо.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment