Медогляд школярів: які обстеження треба пройти перед початком навчального року у Дніпрі

У Дніпрі триває медичний огляд школярів перед початком навчального року. Процедура не змінилася. Увесь огляд триває згідно з Програмою медичних гарантій і є безкоштовним.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на міськраду Дніпра.

За словами сімейної лікарки Олени, Раз на рік усім школярам потрібно проходити медичне обстеження (диспансеризацію):

Для першачків це обстеження у таких лікарів як лор, офтальмолог, невролог та ортопед. Також здається загальний аналіз сечі, крові та аналіз на цукор крові.

Діти більш старшого віку так само проходять обстеження у лора, хірурга, офтальмолога, невролога. А ще загальний аналіз крові, сечі, цукру крові та ЕКГ.

Діти старші 15 років проходять ще й флюорографію. Сімейний лікар робить і пробу Руфʼє (реакція організму на фізичні вправи) дитині.

"Але не в усіх випадках вона потрібна. Якщо у дитини вже є побічне захворювання, наприклад, бронхіальна астма, то таке обстеження можуть не проводити. Усе — на розсуд лікаря. Оскільки і так зрозуміло, що дитина не входить до основної групи уроків фізкультури", – розповіла сімейна лікарка.

Після огляду педіатр чи сімейний лікар має видати необхідну для школи довідку № 086, де, зокрема, зазначить групу для занять фізкультурою.

Медичне обстеження школярі до 14 років проходять у супроводі батьків, старші — можуть і самостійно. Для цього звертаються до свого сімейного лікаря чи педіатра.

"Вузьких спеціалістів можна проходити і упродовж року. Усе залежить від рекомендацій лікаря. Якщо дитина здорова, лікар може видати відповідну довідку. Водночас лікар видасть направлення до згаданих вузьких спеціалістів, обстеження у яких можна пройти і впродовж року. Тому звертаємо увагу батьків – не відкладати цей процес", – пояснила Олена.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment