Найдовша тривога з 2022 року: наслідки терористичної атаки по Україні

У ніч на 11 серпня ворог здійснив комбіновану атаку по Україні. Він запустив 61 повітряну ціль. В областях тривоги лунали по 6, 8 та 14 годин.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні сили ЗСУ.

Під час атаки ворог застосував:

  • 4 балістичних ракети KN-23 із Воронезької області;
  • 57 ударних БпЛА типу «Shahed» із районів Приморсько-Ахтарськ, Єйськ, Курськ – рф.

Також окупанти завдали удару по місту Покровськ на Донеччині імовірно з реактивної артилерії.

В результаті протиповітряного бою мобільними вогневими групами Сил оборони України, авіацією, зенітними ракетними підрозділами та засобами РЕБ Повітряних Сил збито 53 ворожі БпЛА у Миколаївській, Одеській, Черкаській, Вінницькій, Кіровоградській, Херсонській, Київській, Запорізькій, Сумській, Рівненській та Черкаській областях.

"Стосовно російських ударів північно-корейськими ракетами: балістичні KN-23, хоч і рідко досягають бажаних цілей, становлять серйозну загрозу населенню. Бережіть себе та своїх рідних", – зазначили ПС.

Наслідки на Київщині

Цієї ночі ворог атакував область ракетами та ударними дронами. Тривога тривала майже 8 годин. В регіоні працювали сили ППО. Є збиті цілі. Прямих влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури не зафіксовано. На жаль, внаслідок атаки ворога загинуло 2 людини. Одна з них – дитина, якій було лише 4 роки. Ще 3 особи отримали поранення. У постраждалих забої та садна тулуба, голови, кінцівок, переломи. Всім надається необхідна медична допомога.

Станом на 9:00 внаслідок падіння уламків ворожих цілей в 2 районах області 2 приватні будинки знищено, ще 6 пошкоджено. Також пошкоджено 4 автомобілі. Всі оперативні групи працюють на місцях, ліквідовуючи наслідки ворожої атаки.

"Цієї ночі в Київській області через російський удар, на жаль, загинули батько і маленький син – чотири роки було дитині. Мої співчуття рідним і близьким. Ще троє людей постраждали, серед них дитина – 12 років хлопчику. За попередньою інформацією, росіяни застосували північнокорейську ракету, і це був черговий свідомий терористичний удар проти України", – написали в Київській ОВА.

Наслідки у Вінницькій області

На Вінниччині Повітряні сили ЗСУ збили 7 російських БпЛА. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомила перша заступниця очільника ОВА Наталя Заболотна.

"Інформація про постраждалих, пошкодження та руйнування майна на цей момент не надходила", — зазначила вона.

Наслідки на Рівненщині

Під час повітряної тривоги вночі, 11 серпня, працювали Сили протиповітряної оборони. Як результат — збиття повітряних об'єктів ворога.

Жодних ушкоджень та руйнувань інфраструктури зафіксовано не було. Внаслідок нічної ракетної атаки армії РФ загиблих і травмованих — немає.Наслідки на Хмельниччині

Сьогодні вночі під час повітряної тривоги наші сили ППО в межах області знешкодили 4 ворожих БПЛА типу "Шахед". Постраждалих чи травмованих немає. Разом з тим, через падіння уламків пошкоджено резервуари для зберігання та приміщення цеху одного з виробничих підприємств області. На місці працюють усі відповідні служби.

Наслідки в Черкаській області

Понад дев'ять годин поспіль тривав ворожий терор із повітря. За попередньою інформацією, силами ППО уражено 6 БпЛА противника в межах нашої області. Звернень по допомогу від населення наразі не надходило.

Наслідки на півдні України

Уночі 11 серпня протиповітряною обороною півдня України збито 13 ударних безпілотників «Shahed-136/131». Минулої доби, 10 серпня 2024 року, знищено розвідувальний БпЛА «Supercam».

Наслідки на Полтавщині

Понад 14 годин тривала повітряна тривога на Полтавщині. Це найдовша тривога в області з 2022 року. Протягом цього часу в регіоні були звуки вибухів. На щастя, влучань не зафіксовано. Постраждалих також немає.

Нагадаємо, ми писали, що на Дніпропетровщині лунали вибухи.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment