“Будь ласка, не робіть цього”: стоматолог закликає не повторювати популярний “лайфхак” із зубною пастою з TikTok

У соцмережах шалено популярним стало відео, в якому жінка демонструє так званий "лайфхак" із зубною пастою. Як запевняє авторка, цей трюк може спростити видавлювання зубної пасти з тюбика, особливо для дітей. Проте стоматологи не рекомендують нікому повторювати цей спосіб.

Чим він небезпечний, пише Фокус.

Трюк із відео полягає в тому, щоб видавити зубну пасту з її оригінальної упаковки у флакон-дозатор для мила. Такий "винахід" підноситься як спосіб усунення безладу в ванній та полегшення дозування зубної пасти з дна тюбика.

"Я купила цей дозатор мила для рук і додала в нього улюблену зубну пасту моїх дітей. Тепер, коли мої діти хочуть почистити зуби, їм просто потрібно натиснути на дозатор і паста легко видавлюється", — говорить тік-токерша у своєму відео.

Однак стоматологи категорично проти переливання зубної пасти в інші упаковки. Доктор Сухаїл Мохіуддін пояснив, що складові зубної пасти нестійкі до ультрафіолету, і під впливом світла, вологи та повітря засіб втрачає свою ефективність.

Будь ласка, не робіть цього, — закликав він.

Тому зубна паста має залишатися в "рідній" непрозорій та герметичній упаковці, щоб зберігати свої властивості, протидіяти карієсу та захворюванням ясен.

Вона повинна бачити світло тільки перед тим, як ви почнете чистити зуби, — підкреслює стоматолог.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment