Перед цими “делікатесами” не встоїть жодна риба: 5 найкращих наживок для багатого улову

Наживка – один з найголовніших факторів, від якого залежить улов рибалки. Саме від неї залежить, чи буде клювати риба. Які наживки є найбільш універсальними, ефективними та гарантують гарний кльов для багатьох видів риби.

Коник

Така наживка найбільш підходить для ловлі сома, головня, язя.

Коники та сарана – відмінна наживка для сома та річкових верховодних риб. Їх можна ловити влітку на луках за допомогою сачка або просто руками. Краще робити це ввечері, підсвічуючи траву ліхтариком.

Мертва риба

На цю наживку гарно клює сом, окунь, щука, судак, головень, язь.

Для ловлі хижаків можна використовувати навіть консервовану кільку. Наживку можна як використовувати цілком, так і нарізаною на шматки, які добре триматимуться на гачку.

Опариш

На опариша, тобто личинки великої м'ясної мухи, можна зловити уклейку, карася, плотву, лина, язя, окуня.

Цей "делікатес" можливо самостійно заготовити влітку та зберігати в холодильнику протягом всієї зими. Для цього потрібно покласти на відкритому місці шматочок сирого м'яса та дочекатися, поки мухи відкладуть на ньому яйця. З цих яєць невдовзі з’являться личинки.

Головне – правильно надівати опариша на гачок, тобто проколюючи голівку. Під час ловлі великої риби потрібно насаджувати на тонкі дрібні крючки кілька опаришів одночасно.

П'явка

Ця наживка ефективна для ловлі судака, сазана, щуки, ляща, великого окуня.

На п'явку добре клює велика прісноводна риба, оскільки вона довго залишається рухливою на гачку. Щоб п'явка активніше рухалася, потрібно насаджувати її на гачок поперек.

Зловити п'явок можна на мулистому дні та на мілководді, де є зарості. Для цього слід взяти шматочок сирого м'яса, прив'язати його до мотузки та занурити у воду. Істоти почнуть збиратися біля такого частування.

Дощовий черв'як

Найкраще підходить для ловлі ляща, сазана, сома.

Таку наживку можна без зусиль заготовити самостійно у дощову погоду, коли черв'яки виповзають на поверхню через затоплені норки. Зберігати їх потрібно в прохолодному місці в ємності з отворами для вентиляції. Туди слід насипати вологу землю, а зверху прикрити травою та перепрілим листям дерев.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment