З дотриманням норм та автономним живленням: скільки амбулаторій у Дніпрі мають укриття

У лікувальних закладах Дніпра продовжують ремонтувати укриття. В одному з таких, сховище оновили нещодавно. Будівля запрацювала у 1975 році, зараз розміщується амбулаторія загальної практики сімейної медицини, а також спеціалісти другого рівня.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на міськраду Дніпра.

У приміщенні найпростішого укриття виконали поточний ремонт з улаштуванням стелі, стін, підлоги. Встановлено дверні блоки, які потребували заміни. Оновлено сантехніку. Ремонт виконано з дотриманням умов, передбачених Державними будівельними нормами України та пожежною безпекою у захисних спорудах.

На сьогодні в амбулаторії задекларовано 13 900 осіб, з них 500 — внутрішньо переміщені особи.

«Будівля амбулаторії має найпростіше укриття у підвальному приміщенні місткістю 83 особи з цілодобовим доступом для населення. Безпечне перебування у приміщенні укриття забезпечує спеціалізоване охоронне агентство», — розповіла заступниця директора департаменту охорони здоров'я населення Дніпровської міської ради Олександра Бодня.

Вона також відвідала іншу амбулаторію, де ремонт ще триває. Роботи розпочались у травні 2024 року. Оновлення передбачає облаштування стін, підлоги та стелі, упорядкування внутрішніх мереж опалення, водопостачання та каналізації. Також заміну освітлення, облаштування санвузла для маломобільних груп населення, встановлення пандуса та улаштування сходів в укриття.

«Загалом у міських медичних закладах первинної ланки 18 найпростіших укриттів. Їхні приміщення обладнані місцями для сидіння. Є вільний доступ до Wi-Fi. Створено запаси питної та технічної води. Сховища цілодобово під охороною та доступні для користування містянами», — підсумувала Бодня.

У разі відключення електричної енергії будівлі амбулаторій забезпечені автономними джерелами живлення, аби сімейні лікарі та медичні сестри мали змогу надавати необхідну медичну допомогу.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment