“Освітні втрати значні”: у Дніпрі вирішили, в якому форматі буде новий навчальний рік

З урахуванням рекомендацій МОН України навчання у закладах загальної середньої освіти Дніпра у 2024/2025 навчальному році здійснюватиметься в очному режимі. При цьому може застосовуватися дистанційна форма, змінність навчання. Учні початкових класів навчатимуться виключно у І зміну.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на департамент гуманітарної політики Дніпровської міськради.

У відомстві пояснили, що в умовах сьогодення навчання дітей в безпечних умовах надважливо.

"Педагоги Дніпра пишаються високими результатами тестування своїх учнів, але освітні втрати також значні", – йдеться в повідомленні.

Також там звернули увагу, що як передбачено Законом «Про освіту», батьки учнів мають право обирати форму навчання для дітей. Тобто, якщо батьки надають перевагу дистанційному навчанню, то у закладі освіти формуватимуться окремі класи з такою формою навчання з нормованою кількістю учнів.

Для дітей, які перебувають за кордоном, батьки можуть обрати одну із форм навчання, які передбачені чинним законодавством: екстернат, сімейна, дистанційна.

Міською радою прийнято рішення щодо організації освітнього процесу у новому навчальному році, яким затверджено план розміщення закладів освіти без укриттів для сумісної організації освітнього процесу. Для 12 закладів коштом міського бюджету передбачено підвезення учнів до базового закладу освіти та у зворотному напрямку.

Читайте також:

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment