За ними спостерігав весь світ, їх привітав президент: дніпряни Магучіх та Кохан везуть в Україну медалі з Олімпіади-2024

Вчора, 4 серпня двоє спортсменів з Дніпра виграли на Олімпіаді-2024 медалі. Чемпіонами стали Ярослава Магучіх та Михайло Кохан.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Наша стрибунка в висоту Ярослава Магучіх здобула у Парижі найвищу спортивну нагороду. Українська легкоатлетка закінчила фінал зі стрибків у висоту із результатом 2 метри. Ідентичну висоту продемонструвала австралійка Нікола Оліслагерс, яка стала другою. Третє місце поділили інша українка Ірина Геращенко та австралійка Елеанора Паттерсон. В обидвох атлеток показник 1,95 метра.

Після перемоги Магучіх виклала коротке відео у своєму акаунті в інстаграмі. Ярослава звернулась до українців.

"Україно, я везу "золото" додому", – сказала вона.

Вона завоювала свою другу медаль. На Іграх-2020 у Токіо Ярослава Магучіх здобула "бронзу". Тепер у свій доробок українка додала ще й золоту нагороду.

Також поповнив скарбничку "синьо-жовтих" бронзовою нагородою дніпрянин Михайло Кохан

У фіналі 23-річний українець показав блискавичний результат. У найкращій спробі Кохан відправив снаряд на 79,39 м, що забезпечило йому третє місце на Олімпійських Іграх. Це перша олімпійська нагорода в кар'єрі Михайла. "Золото" в метанні молота виграв Ітан Кацберг з Канади (84,12 метра), а срібним призером став угорець Бенце Галаш (79,97 метра).

Після гри Михайло передав "крепкий салам" українцям, що роз'їхались по різним куточкам світу. Також згадав Запоріжжя та Дніпро.

Додамо, що у кваліфікації Кохан у своїй другій спробі показав результат 77,42 метра, виконавши необхідний норматив для проходження до фіналу.

Олімпіада в Парижі є другою в кар'єрі Кохана. У Токіо він зупинився за крок від п'єдесталу, посівши четверте місце з результатом 80,39 метра.

Наших чемпіонів відзначив в своїх соцмережах президент України Володимир Зеленський.

"Ще три медалі здобувають українські спортсмени на Олімпійських іграх у Парижі. Ярослава Магучіх виборює золото, Ірина Геращенко – бронзу у стрибках у висоту. Михайло Кохан здобуває бронзу в метанні молота! Пишаємось! Дякую за цей результат. Українці вміють бути сильними та перемагати", – написав він.

Олімпійські ігри-2024 відбуваються від 26 липня до 11 серпня в Парижі відбуваються літні. На змаганнях розігрується 329 комплектів медалей у 32 видах спорту. Участь у них беруть 10 500 атлетів із 206 країн.

Завдяки успіхам Україна продовжила підніматися у медальному заліку Олімпіади-2024. Після восьми змагальних днів наша збірна перебувала на 28-му місці, але за підсумками дев'ятого виконала ривок на 11 позицій і тепер розташовується на одноосібній 17-й сходинці в медальному заліку.

Україна вже має шість медалей на ОІ-2024: дві золоті, одну срібну та три бронзові.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment