Питання, що потребують вирішення: чи забезпечена Дніпропетровщина якісною водою

Сьогодні на Дніпропетровщині пройшла виїзна нарада. Новий магістральний водогін на Криворіжжі відвідав міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець і в.о. міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василь Шкураков.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на ДніпроОВА.

Вони зазначили, що повністю забезпечити водою регіони, які постраждали від підриву росіянами Каховської ГЕС – одна з першочергових задач. Та переконалися, що для більшості мешканців Криворізького району централізовану послугу поновили.

Втім, залишається ще низка питань, що потребують вирішення. Серед них – Балка Свистунова, куди скидають шахтні води. По-перше, вона давно потребує реконструкції.

Ще один момент – новий забір води розташований нижче за точку, куди раз на рік спускають вміст ставка-накопичувача. Його надмірна мінералізованість може негативно вплинути на якість води. Тієї, що йде для Криворіжжя та Миколаївської області.

Вже напрацьовано декілька варіантів вирішення проблеми. Урядова команда ознайомилася з кожним і згодом визначиться, на якому зупинитися.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment