Де небезпечно купатися у Дніпрі та області: дані щодо епідемічної ситуації

У водоймах Дніпропетровщини продовжують фіксувати бактерії, які можуть призвести до захворювань на гостру кишкову інфекцію.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на голову Дніпропетровської обласної ради Миколу Лукашука та ДУ"Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ".

Небезпечно купатися у Дніпрі в межах обласного центру та у Кам’янському. А також – у Самарі в Новомосковську, Кільчені в Підгородньому, річці Томаківка в зоні відпочинку на березі Миколаївського водосховища Марганця та в Кам’янському водосховищі у Верхньодніпровську.

За результатами лабораторних досліджень виявлені перевищення встановлених нормативів, визначених у додатку 11 ДСП № 173-96 "Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів" за індексом лактопозитивної кишкової палички. Індекс ЛКП у пробах води свідчить про загальну бактеріологічну забрудненість водойми. Купання в такій воді може викликати гострі кишкові інфекції у дітей та дорослих.

Кишкова паличка найактивніше розмножується у спеку. Збільшення її кількості у воді може бути викликане цвітінням синьо-зелених водоростей.

Загалом в області минулого тижня зареєстровано 201 випадок гострих кишкових інфекцій, що майже на рівні попереднього тижня.

Також за тиждень виявили 5 поодиноких випадків підозри на коклюш – у Дніпрі, Кривому Розі, Апостолівській громаді. Виявлено 3863 випадки ГРВІ, що на 15% більше показника минулого тижня. 284 мешканця захворіли на COVID-19, що на 136 випадків більше, ніж попереднього тижня.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment