Загинув, евакуйовуючи побратимів: Кирилу Ульману з Дніпра просять присвоїти звання “Герой України”

Військовослужбовцю з Дніпра Кирилу Ульману, який ціною життя евакуював бійців з Авдіївки, просять присвоїти звання "Герой України" (посмертно). Відповідну петицію на сайті президента України розмістили його рідні та побратими.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Аби відзначити відданість та мужність Кирила треба, щоб Зеленський розглянув електронне звернення. Для цього необхідно зібрати 25 тисяч підписів. Підтримати петицію можна за посиланням.

Кирило був підприємцем, засновником бренду комбучі Godzyki. Але він став на захист Батьківщини на початку повномасштабної війни і пройшов шлях від добровольця до головного сержанта роти. Брав участь у запеклих боях у складі протитанкового батальйону 3 ОШБр поблизу Бахмута та Авдіївки.

Його позивний «Німець», він завжди перебував зі своїми бійцями, як під час роботи з позицій ПТРК, так і на піхотних позиціях при масованих штурмових діях ворога. Якою б складною не була ситуація – завжди зберігав холодний розум, вміло керував боєм безпосередньо на позиціях.

Герой загинув під час важких боїв на Авдіївському напрямку. Трагедія сталася 15 лютого 2024 року, коли боєць прикривав відхід гарнізону з міста. Разом з особистим складом він прийняв бій, під час якого надавав допомогу пораненим та організував їхню евакуацію, врятувавши чотирьох військових. Здійснив заміну важкопораненого бійця сил оборони з ознаками масивної кровотечі. Завдяки його діям життя бійця вдалось врятувати, але сам Кирило загинув від кулі снайпера. Герою назавжди залишиться 36 років.

"Кирило з дружиною не встигли народити дітей, хоч дуже хотіли цього. Він не встиг передати всі найкращі свої якості у нащадках, але передав усім, хто його оточував як у цивільному житті, так і військовому, – любов до військової справи і захоплення нею. Його розуміння, жагу та бажання зробити все для Перемоги хотілося б нести далі.

Загибель Кирила стала мотивацією! Вона не злякала його бійців, не викликала бажання сховатися, не змусила втратити віру у спільну справу – вона спонукає взяти до рук зброю, опанувати її та безжально стирати ворога з лиця землі. А ще – збільшити залученість людей у війну. Так йдуть герої, лишаючи після себе пам’ять, ідеї, справи та натхнення", – зазначається в петиції.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment