Можлива масована атака по Україні: у ВМС розповіли про активність ракетоносіїв

Війська рф можуть здійснити масовану комбіновану атаку по Україні найближчим часом. Усі три підводні носії ракет зараз перебувають у морі й можуть мати на борту сукупно до 12 ракет.

Про це повідомив речник ВМС України Дмитро Плетенчук в ефірі КИЇВ24, передає редакція сайту 056.

За його словами, це можуть бути і навчання. Проте ігнорувати таку активність не варто.

"Ми постійно готуємося до чергового масованого обстрілу. Тим паче давно його вже не було. Так, якщо ми бачимо в морі носії в певній кількості, зазвичай, це може передувати комбінованому обстрілу. Тому що самостійні атаки крилатих ракет зазвичай не досягають великого успіху. Іноді відсоток збиття їх сягає 100. Є друга версія, що це, можливо, навчання, які також завершуються стрільбами, що також стало практикою", – пояснив Плетенчук.

Він зазначив, що ворог вперше вивів в море одразу три підводних човни, які є носіями крилатих ракет. Фактично, це всі наявні в Азово-Чорноморському регіоні.

"Це всі підводні носії, які є у ворога в азово-чорноморському регіоні. Так, вони можуть мати на борту в загальній кількості до 12 ракет. Так, якщо паралельно відбувається спорядження літаків, можлива комбінована атака. Як і завжди, не варто нехтувати сигналами повітряної тривоги", – зазначив представник ВМС.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment