Вчора вогонь знищив понад 21 гектар рослин: на Дніпропетровщині триває пожежна небезпека

Протягом 29 липня вогнеборці Дніпропетровщини 77 разів залучались до гасіння пожеж на відкритих територіях. Ліквідовано 1 лісову пожежу, 64 займання сухої рослинності та 12 пожеж, де осередком було сміття. Загальна площа знищених вогнем екосистем склала понад 21 га.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.

Одну з пожеж вчора побачила низка водіїв. Хмара диму накрила не тільки придорожній степ, але й розпилилась над трасою, біля села Миколаївка. Там палав очерет. Можливо, хтось кинув недопалок, чи не загасив багаття.

Сьогодні також є високий ризик пожеж. Дніпропетровським регіональним центром з гідрометеорології оголошено попередження про метеорологічні явища: 30 липня – 1 серпня на території Дніпропетровської області збережеться надзвичайна (V класу) пожежна небезпека. Також у зв'язку з сильним вітром 15-20 м/с оголошено жовтий рівень небезпеки.

В ДСНС пояснили, що через спеку, особливо у вітряну погоду, значно зростає загроза виникнення займань в екосистемах. Не всі люди дослухаються до порад рятувальників та продовжують спалювати суху рослинність, завдаючи непоправної шкоди природі.

"Шановні громадяни! Не ігноруйте слів рятувальників! Не підпалюйте суху рослинність та не кидайте на землю незагашені недопалки. Будьте уважними та відповідальними! За перших ознак виникнення пожежі не гайте часу та одразу телефонуйте до Служби порятунку за номером 101", – звернулись рятувальники.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment