Витрати на телемарафон могли б частково компенсувати потребу в підвищенні податків – нардеп

Перенаправлення коштів з деяких бюджетних програм можуть замінити певні пункти урядового пакета збільшення податків. Про це заявив заступник голови Фінансового комітету Верховної Ради Ярослав Железняк.
"Наприклад збільшення оподаткування ФОПів 3 групи легко заміняється грошима, які ми в бюджеті витрачаємо на телемарафон", – повідомив нардеп.
Водночас ідея оподатковування посилок й скасування чинної пільги у 150 євро принесе у бюджет 3,3 млрд грн за рік.

"А знаєте що так само може легко принести гроші в цьому році? Відмова Мінекономіки від ідеї "кешбеку", – продовжив нардеп.
Також, перенаправлення невикористаних коштів з 41 програми бюджету принесе стільки ж, скільки й податок з покупців авто у 15% – 10 мільярдів гривень на рік.
"Ця вправа показує нам, що якщо полізти в бюджет і трохи подумати, що забрати, то від більшості абсолютно непотрібних і складних в адмініструванні ідей можна спокійно відмовитись", – додав Железняк.
Раніше, проти законопроєкту висловився засновник Ajax Systems Олександр Конотопський: "Податки піднімати не можна. Це архітектурна річ. Ні громадяни не бізнес до цього не готові".
Разом з ним, своє ставлення до урядової пропозиції висловив співзасновник monobank Олег Гороховський.
"Зараз слухай…Той, хто прийде до тебе, з пропозицією підвищити податки у країні, що воює, той і зрадник", – написав він на фейсбук-сторінці.
На запитання, як знаходили кошти під час попередніх воєн, Гороховський написав, що "розстрілювали тих, хто краде і мародерствує під час війни".
Новий законопроєкт щодо змін до податків суттєво дискримінуватиме сумлінних прозорих платників податків, толеруючи податкових "ухилянтів" та збільшуючи тіньову економіку, вважають у Американській торговельній палаті в Україні.

Ще новини

Leave a Comment