У Міноборони пояснили, хто винен у “бусифікації” співробітниками ТЦК і куди скаржитись: номери гарячих ліній

Причини так званої "бусифікації" під час дії закону про оновлення даних пов'язані не лише з перевищенням службових повноважень представниками ТЦК, а й з порушеннями з боку самих військовозобов'язаних. Так, багато українців ігнорують вимогу оновлювати дані про зміну місця проживання, що, за законом, потрібно робити протягом одного тижня.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін, пишуть Новини.LIVE.

Лазуткін наголосив, що всі найгучніші випадки, коли людей насильно доставляли до ТЦК, араз розслідуються. Він нагадав, що доставляти громадян до ТЦК мають право тільки поліцейські у супроводі військових та на їхньому чи своєму транспорті. Самостійна "бусифікація"- це перевищення службових повноважень.

Проте зафіксовано чимало випадків, коли чоловіки порушували терміни оновлення даних про нове місце проживання – спеціально чи несвідомо. Оскільки це є порушенням закону, таких громадян доводилось виявляти.

Куди звертатися зі скаргами на дії ТЦК

Представник Міноборони сказав, що у разі, коли людина прийшла до ТЦК з бажанням пройти службу по програмі рекрутингу, а її затягують на іншу посаду чи в інший підрозділ, потрібно повідомляти про це на гарячу лінію сухопутних військ України: 0 800 301 314.

Поскаржитися на дії працівників ТЦК та СП можна за коротким телефоном гарячої лінії Міноборони для звернень: 1512.

Лазуткін зазначив, що за час дії вимоги про оновлення даних на гарячу лінію зі скаргами та питаннями звернулись близька 500 українців.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment