Росіяни намагалися прорватися з іншого боку Харківщини – ISW

У липні 2024 року ситуація на півночі Харківської області зазнала значних змін через активні бойові дії. Російські сили здійснили обмежений транскордонний рейд, що привело до нових зіткнень та просувань на певних напрямках. Про це розповіли аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Обмежений транскордонний рейд

24 липня російські сили здійснили обмежену транскордонну атаку на північний захід від Харкова. За даними Генштабу ЗСУ, ворог атакував біля села Сотницький Козачок на кордоні з Бєлгородською областю. Однак, незважаючи на атаки, ISW не спостерігали візуальних доказів тривалої присутності російських військ у цьому населеному пункті. Аналітики припускають, що цей рейд мав обмежений характер і не призвів до тривалої окупації.

Просування на північному заході Харківщини

Поряд із транскордонним рейдом, російські сили просунулися на північному заході Харківської області. Геолокаційні кадри від 23 липня показали успіх росіян на заході від вулиці Польова в Глибокому. Російські джерела стверджують, що окупанти захопили "все або майже все" Глибоке, попри активні українські контратаки.

Позиційні бої

Протягом 23 та 24 липня в регіоні тривали позиційні бої. Зіткнення під Глибоким, Вовчанськом, Тихим та Старицею стали частиною ширшої картини бойових дій. Російський військовий кореспондент стверджував, що Сили оборони України контратакують під Старицею, а у Вовчанську тривають бої зі стрілецької зброї поблизу багатоповерхівок.

Оборона українських сил

Генштаб ЗСУ повідомив, що на Харківському напрямку протягом 24 липня окупанти п'ять разів атакували біля Глибокого, Тихого та Сотницького Козачка. Українські бійці успішно відбили всі атаки. Незважаючи на активні дії ворога, українські сили змогли утримати свої позиції та не допустити значних втрат території.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment