Працює майже 60 років: як у Камʼянському організована робота дитячого садка «Казкова країна»

Цього року комунальний заклад «Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №22 «Казкова країна» відмічатиме ювілей – 60 років з моменту заснування. Заклад виховав тисячі діточок, і навіть тепер, попри війну, продовжує реалізовувати свою поважну місію – виховувати та піклуватися про малечу. 

Звісно, війна ускладнила роботу колективу закладу. Наразі у садку працює лише 4 групи – 1 рання і 3 дошкільного віку. У закладі зусиллями колективу, батьків та міської влади обладнано 2 укриття, в яких одночасно можуть перебувати до 80 діточок. В укриттях комфортно, зручно, затишно – все влаштовано таким чином, щоб діти почувалися у безпеці. 

– Колектив нашого закладу – дуже дружній, працьовитий, кожен на своєму місці, більшість з колективу присвятили цій роботі все життя, – розповідає директорка «Казкової країни» Надія Іванівна Лобко. Вже 39 років Надія Іванівна опікується долею садочку, сумлінно виконуючи обовʼязки керівника закладу. – У війну, звичайно, дуже важко працювати: тривога – підіймаємо дітей, біжимо в укриття. У відсутність світла кухар приходила навіть о 3-й ранку, щоб приготувати діточкам їжу. Завдяки міжнародній програмі наш заклад отримав зарядну станцію EcoFlow, тож у нас зараз працюють всі холодильники, харчування організовано повноцінно, – зазначає Надія Іванівна.  

Влітку «Казкову країну» відвідують 45 дітлахів. Незважаючи на всі перепони, садок працює повний робочий день.

– Ми нещодавно робили технічні збори з батьками – вони дуже вдячні та задоволені, що дітки під наглядом повний день. І більш спокійно, адже під час тривоги всі в укриттях. Зараз у нас проходить літня оздоровча кампанія – дуже цікава, працює музичний керівник, фізкультура кожного дня. 

Нещодавно діти прийняли участь у конкурсу із виготовлення іграшкових монеток «Власна монета», та  були нагороджені сертифікатами. Також прийняли участь у «ІІІ Міжнародному занятті доброти» та отримали диплом. А до міжнародного Дня дитячої книги діти відвідали бібліотеку.

Докладаємо всіх зусиль, щоб малеча могла радіти і веселитись. Ми з колегами – оптимісти, із вірою в перемогу поборемо все! – зазначила Надія Іванівна. 

Ще новини

Leave a Comment