“Волинське питання”: у Польщі зробили гучну заяву про вступ України до Євросоюзу

Голова Міністерства оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Україна не зможе приєднатися до Європейського Союзу, доки не буде вирішено "Волинське питання". Ця заява прозвучала на тлі активної підтримки України з боку Польщі, але також вказує на існуючі історичні та політичні складнощі між країнами. Про це повідомляє Polsat News.

Підтримка з умовами

Міністр Косіняк-Камиш підкреслив, що Польща підтримує Україну в її боротьбі проти російської агресії та на шляху до європейської інтеграції. Проте він також наголосив, що не все гладко у відносинах між країнами через невирішені історичні питання, зокрема, "Волинське питання". На думку міністра, реальна політика вимагає вирішення цих питань до того, як Україна зможе стати повноправним членом ЄС.

Історичний контекст

"Волинське питання" стосується подій Другої світової війни, коли на Волині відбулися масові сутички УПА та польської армії, унаслідок чого загинуло цивільне населення з обох боків. Ці події залишаються болючою темою як для польського суспільства та політики, так і для українського, а їхнє вирішення вимагає зусиль з обох сторін для досягнення примирення і взаєморозуміння.

Кінець війни та безпека Польщі

Косіняк-Камиш також зазначив, що кінець війни в Україні означає лише перемогу України. Будь-який інший результат залишає для Польщі та Європи пряму загрозу війни. Він підкреслив, що безпека Польщі та всього європейського континенту залежить від стабільності та суверенітету України.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment