Обстріл дитячого будинку на Дніпропетровщині: в якому стані постраждалі

Вранці 23 липня окупанти поцілили дроном-камікадзе в дитячий будинок сімейного типу в Марганці на Дніпропетровщині. Там перебувало 12 дітей. Троє з дітей отримали поранення, під час атаки вони спали на своїх ліжках. Інші – девять, які виховуються в родині, не постраждали, бо перебували в окремому приміщенні.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на завідувача підстанції, лікаря з медицини невідкладних станів Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимира Грабового.

В центральну оперативну диспетчерську надійшов виклик з приводу «опіки/вибухи». На виклик виїхала бригада ЕМД підстанції м. Марганець.

На місці з’ясувалося, що троє підлітків 14-ти та 13-ти років отримали множинні поранення різного ступеня тяжкості. До приїзду бригади ЕМД долікарняну допомогу їм надали співробітники ДСНС та поліції.

Медики «екстренки» встановили постраждалим внутрішньовенний доступ, зробили знеболення, провели первинну хірургічну обробку ран. Після цього їх було доставлено у Марганецьку міську лікарню, де після обстеження лікарями всіх трьох дітей двома автомобілями ЕМД транспортували до дитячої лікарні у Дніпрі. Їхньому життю нічого не загрожує, але є необхідність пройти подальше лікування.

"Терористи воюють не просто з мирним населенням, а з дітьми – зовсім недавно – "Охматдит", сьогодні – дитячий будинок сімейного типу.

Медичні працівники закликають всіх – будьте уважні та обережні, дотримуйтесь заходів особистої безпеки. Не нехтуйте сигналами оповіщення повітряної тривоги та загрози артобстрілу", – зазначив Грабовий.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment