Росія збирає бомбардувальники: військовий експерт розповів, коли можливий масований обстріл

Росія зібрала рекордну кількість стратегічних бомбардувальників на авіабазі “Оленья”. За даними OSINT-спільноти Tracking, там загалом перебувають 27 літаків. Це свідчить про те, що ворог може готуватися до масованої атаки по Україні.

Ситуація на авіабазі “Оленья”

На авіабазі “Оленья” в Мурманській області росії станом на ранок 24 липня перебували:

  • 14 бортів Ту-95МС
  • 13 бортів Ту-22М3

Ця кількість літаків є рекордною, адже зазвичай на цій базі знаходиться від 10 до 12 Ту-95МС. Відомо, що на “Оленья” Росія зібрала борти з трьох різних авіабаз, а саме: “Оленья”, “Енгельс-2”, “Українка”. Споряджені щонайменше шість Ту-95МС, які змінювали місце розташування в період зарядки Х-101 від 14 до 18 липня. Це свідчить про підготовку до можливого масованого удару.

Масований удар: коли і як?

За словами військового експерта Олега Жданова, передбачити точний час масованого удару складно. Російська армія проводить тренування, екіпажі тренуються, літаки обслуговуються, ремонтуються і готуються до бойового застосування. Тому, необхідно бути в готовності в будь-яку мить.

За словами експерта, зібрання двох типів літаків — Ту-95МС і Ту-22М3, може свідчити про підготовку до їхнього масованого застосування. Ту-95МС використовують крилаті ракети, а Ту-22М3 — аеробалістичні ракети. Це дозволяє російському командуванню гнучко змінювати кількість піднятих у повітря літаків залежно від потреби.

Скільки ракет можуть підняти літаки

Ту-22М3 може підняти одну крилату ракету Х-22. Визначити, скільки ракет може нести Ту-95МС важче. Зазвичай, він може підняти до 10 ракет, але останнім часом спостерігається, що більше двох ракет на один Ту-95 не чіпляють. Це зумовлено технічними обмеженнями літаків, які потребують обслуговування і ремонту. Таким чином, можна припустити, що кожен Ту-95МС підніме приблизно по чотири ракети, що дає загалом 64 ракети.

Можливі цілі російського удару

Олег Жданов припускає, що наступна атака може бути спрямована на об’єкти інфраструктури в Україні. Це може бути як військова, так і політична мета. Найбільш імовірно, що удар буде спрямований на енергетичну інфраструктуру, яка є важливою складовою для функціонування країни.

З огляду на вищевикладене, українські військові та цивільні мають бути готовими до можливої атаки у будь-який момент.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment