Сирський розповів, чи є загроза прориву росіян на Харківщині та Сумщині

На Харківщині та Сумщині російські військові намагаються потіснити підрозділи Збройних Сил України. Ворожі сили продовжують атаки з метою прориву, проте українські захисники стійко утримують свої позиції, завдаючи противнику значних втрат. Про це заявив Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський в інтерв’ю для The Guardian.

Провал планів окупантів

Відповідаючи на питання про можливість стримання ворога, Сирський зазначив, що успіх захисту залежить від мужності та професіоналізму українських солдатів та офіцерів. Він навів приклад останньої спроби росії захопити Харків та сусідню Сумську область, яка завершилася невдачею для окупантів.

Сирський підкреслив, що спроба росії створити так званий коридор безпеки поруч із кордоном з Росією та Білгородською областю була зірвана. Ворожі сили не змогли досягти значного прогресу, що свідчить про ефективність української оборони та високий бойовий дух захисників.

За словами Сирського, росія має лише локальні тактичні досягнення, але не зробила значного оперативного прориву, як, наприклад, захоплення великого міста.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment