Холод в холодильнику надовго збережуть 3 продукти: цікава ідея на випадок тривалих відключень світла

Якщо відключення світла тривають понад шість годин, холодильник не здатен впоратися з підтриманням температури всередині, через що їжа почне псуватися. Щоб уникнути цього, варто скористатися простим і дієвим способом, який запропонувала блогерка Софія Сізова у TikTok.

Дівчина розповіла, як за допомогою всього трьох доступних продуктів зберегти страви в холодильнику свіжими під час тривалих вимкнень світла. Сіль, желатин та вода – ось що потрібно для цього. Також знадобиться будь-яка пластикова пляшка.

Потрібно приготувати суміш, змішавши в окремій посудині продукти в такій кількості:

  • 3–4 столові ложки желатину;
  • 2 столові ложки солі (з гіркою);
  • 0,5 л води.

Усе потрібно ретельно перемішати та почекати, поки набухне желатин. Потім суміш слід перелити в пляшку, залишивши в ній трохи повітря, та покласти в морозильну камеру.

Під час відключення електроенергії потрібно витягнути пляшку з морозильника та перекласти на полицю холодильника, де зберігаються швидкопсувні продукти.

Цей лайфхак значно дієвіший, ніж пляшка зі звичайним льодом. Желатин утворює гель, який допомагає утримувати холод довше, оскільки він має вищу теплоємність, ніж вода, – пояснила блогерка.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment