В низці областей України скасували одну чергу відключень світла

Сьогодні, 23 липня, обленерго застосовують обмеження споживання протягом всієї доби. Проте завдяки активізації роботи СЕС, до 14:00 скасовується одна черга відключень у Львівській, Закарпатській, Волинській, Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій, Одеській, Миколаївській і Херсонській областях.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Укренерго.

З 14:00 до 24:00 будуть діяти три черги відключень. З графіками на Дніпропетровщині можна ознайомитись за посиланням.

Значний дефіцит енергії в енергосистемі України – результат 8 російських масованих атак, які ворог здійснив з початку року на об’єкти енергетики. Внаслідок цього країна втратила 9 ГВт виробничої потужності українських електростанцій. Така потужність дорівнює споживанню влітку у пікові години таких європейських країн як Нідерланди, Фінляндія або разом Словаччини, Литви, Латвії та Естонії.

До того ж вночі російські БПЛА атакували енергооб’єкт у північному регіоні. Знеструмлювались побутові та промислові споживачі в окремих районах Сумської та Чернігівської областей. На ранок залишаються без енергопостачання близько 25 тисяч побутових споживачів у Сумській області. Тривають аварійно-відновлювальні роботи.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment