Міноборони: Україна та ЄС поглиблюють партнерство у сфері кібербезпеки

У Брюсселі відбувся третій раунд кібердіалогу між Україною та ЄС, під час якого учасники домовилися про поглиблення співпраці у сфері кібербезпеки на тлі російської агресії та переговорів щодо вступу України до ЄС. Про це розповіла заступник міністра оборони України Катерина Чорногоренко.

Як зазначається, Міноборони оголосило про намір посилити партнерство з приватним сектором у сфері кібербезпеки з метою підвищення кіберстійкості. Нова ініціатива під назвою "Soft Power" об'єднає провідних інженерів, розробників і програмістів із приватного сектору й університетів України та країн-партнерів для створення передових рішень для безпілотних систем. Це співробітництво суттєво підтримає культуру інновацій у секторі оборони у довгостроковій перспективі.

"Зараз наш темп цифровізації прискорюється. Створюється та впроваджується більше систем. Більше систем, більше даних потребують захисту. Масштаб кібервійни зростає. Ми глибоко цінуємо партнерів, які активно допомагають Україні в її зусиллях з оборони, і завжди будемо вдячні тим, хто підтримує нас сьогодні. Сподіваюся, ми зможемо встановити більше можливостей для співпраці з ЄС у кіберсфері, зокрема, через ІТ-коаліцію, щоб забезпечити кращу стійкість нашої інфраструктури", – зазначила Черногоренко.

Повідомляється, що представники ЄС підтвердили підтримку спроможності України протистояти кібератакам та порушенням роботи критичної інфраструктури. Учасники заходу також обговорили зміни в ландшафті кіберзагроз, нові законодавчі ініціативи, зусилля з розбудови кіберстійкості та захисту, а також співпрацю для протидії зловмисній кіберактивності.
Крім того, сторони домовилися досягти конкретних результатів до проведення четвертого раунду кібердіалогу у 2025 році.

Ще новини

Leave a Comment