Бої за плацдарм у Кринках: втрати ЗСУ на лівому березі Херсонщини

Оборона плацдарму у Кринках, що тривала дев'ять місяців, стала однією з найважливіших і найбільш напружених битв під час війни в Україні. Плацдарм, розташований на лівому березі Дніпра в Херсонській області, мав критичне значення для запобігання висадці російських військ на правий берег. За цей час українські сили зазнали значних втрат, але змогли стримати ворога і завдати йому серйозних ушкоджень.

Деталі

За даними журналістів видання "Слідство.Інфо" з посиланням на джерела у поліції, під час боїв на плацдармі у Кринках українські втрати склали понад 1 000 осіб. Зокрема, 788 бійців розшукують як офіційно зниклих безвісти (з жовтня 2023 року до кінця червня 2024-го). Як зазначають журналісти, ще 262 загиблих бійців вдалося вивезти з поля бою та поховати.

Стратегічне значення оборони

Командир десантно-штурмової роти одного з батальйонів 35-ї бригади ЗСУ, яка продовжує здійснювати операції на Дніпрі, пояснив, що оборона плацдарму у Кринках була необхідною для запобігання висадці російських військ на правий берег. Збереження контролю над цією територією мало критичне значення для безпеки правобережної України та захисту важливих стратегічних об'єктів.

Втрати техніки

За інформацією західного аналітика Naalsio, який від початку повномасштабної війни фіксує підтверджені випадки знищеної техніки, втрати української техніки в Кринках від початку кампанії до 14 червня 2024-го склали 58 одиниць. Тим часом росіяни втратили 271 одиницю. Ця значна перевага була досягнута завдяки ефективному застосуванню артилерії та дронів, а головне – героїзму морської піхоти, яка утримувала цю територію.

Героїзм морської піхоти

Морські піхотинці, які брали участь у боях за плацдарм у Кринках, продемонстрували надзвичайний героїзм і самовідданість. Вони змогли не лише стримати наступ ворога, але й завдати йому значних втрат. В розмовах із журналістами "Слідство.Інфо" морські піхотинці зазначили, що окупанти не брали полонених у Кринках. Проте, у списках на обмін і в повідомленнях про полон все ж трапляються прізвища тих, хто зник саме там.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment