Комбінована атака по Україні: скільки ППО збила ракет та “шахедів”

У ніч на 18 липня ворог завдав комбінованого удару по Україні. Було збито всі "шахеди" та дві ракети. Внаслідок атаки є незначні руйнування.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні Сили ЗСУ.

Армія рф запустила 16 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136» із Курської обл. – рф та три керованих авіаційних ракети з південного напрямку: дві – Х-59/Х-69, одну Х-35.

Загалом радіотехнічними військами виявлено та здійснено супровід 19 повітряних цілей. До відбиття повітряного нападу залучались мобільні вогневі групи Сил оборони України, зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, підрозділи радіоелектронної боротьби.

В результаті захисникам неба вдалось уразити усі 16 «шахедів» та дві керовані авіаційні ракети Х-59 у Дніпропетровській, Полтавській, Запорізькій, Київській та Харківській областях. Більшість цілей знищено на східному напрямку – у зоні відповідальності повітряного командування «Схід».

Наслідки в областях

Цієї ночі ворог атакував Полтавщину БпЛА. У Кременчуцькому районі було пошкоджено цивільний будинок і подвір’я. За попередньою інформацією, без постраждалих.

Над Дніпропетровщиною знищили 2 ракети і 5 "шахедів". Ракетний удар пережила Синельниківщина. Там сталася пожежа. Ніхто не постраждав.

Під час однієї з останніх повітряних тривог для Києва існувала реальна загроза застосування ворогом БпЛА. Певна кількість дронів противника прямували на столицю, але були уражені силами та засобами ППО на підступах. Наслідків обстрілу не виявлено.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment