Мобілізація після 16 липня: чи побільшає на вулицях військових патрулів та блокпостів

В Україні 16 липня спливає термін оновлення облікових даних військовозобов'язаними. Після цього у громадян продовжуватимуть перевіряти військово-облікові документи. І можливо, задля цього, на вулицях населених пунктів може збільшитися кількість військових патрулів.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Після 16 липня військових патрулів на вулицях поменшає? На це питання відповів речник Полтавського ТЦК та СП майор Роман Істомін в інтерв'ю "Телеграфу".

"Можливо, навіть побільшає. Важко сказати. Перевірка військово-облікових документів так само належить і до компетенції поліції. Тож до перевірок документів військовозобов’язані мають бути завжди готовими.

Та ніхто ж і не скасовував правил військового обліку, які існували до повномасштабної війни. Ці 60 днів, протягом яких треба було актуалізувати дані, це додатковий час, наданий кожному для того, щоб він міг оновити свої військово-облікові документи", – сказав Істомін.

Чи будуть дії ТЦК та поліції більш жорсткими після 16 липня щодо тих, хто не оновив дані? На це запитання відповіла адвокатка, яка знається на питаннях мобілізації Катерина Аніщенко в інтерв'ю ТСН.

"Вважаю, що так. Вважаю, що великі міста та райони будуть поділені по територіях, де працюватимуть ТЦК. Відповідно, з урахуванням нових змін, вручати повістки та перевіряти наявність військово-облікових документів матимуть право і працівники ТЦК.

Вважаю, що працівникам ТЦК повністю "розв’яжуть руки", буде здійснюватися відеофіксація цього процесу. Ми читатимемо новини про те, що блокпости будуть встановлювати на вулицях, у містах тощо", – висловилася вона.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment