$17000 за виїзд за кордон: на Дніпропетровщині чоловік допомагав військовозобов’язаним тікати з України

На Дніпропетровщині чоловік налагодив схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через держкордон. Свої «послуги» він оцінював у $17000.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Дніпропетровську обласну прокуратуру.

33-річний підозрюваний обіцяв виготовити підроблені документи – тимчасові посвідчення військовозобов’язаних та довідки військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби за станом здоров’я з виключенням з військового обліку, довідки ТЦК та СП. Дані документи дозволили б чоловікам безперешкодно перетнути державний кордон України.

Схемі зловмисника завадили оперативники кримінальної поліції ГУНП в Дніпропетровській області. 7 липня, спільно зі слідчими та спецпризначенцями, зловмисника затримали на місці злочину під час отримання 17 тис. доларів. Поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцем мешкання та в автомобілі фігуранта, в ході яких були вилучені грошові кошти та його автомобіль «АUDI A6».

Правоохоронці затримали підозрюваного у порядку ст. 208 КПК України під час одержання грошових коштів. Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Йому повідомлено про підозру за фактом сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Вживаються заходи для встановлення інших співучасників злочину. Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – співробітники Управління карного розшуку ГУНП в Дніпропетровській області.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment