Пошкоджені енергооб’єкти та портова інфраструктура: наслідки нічної атаки по Україні

У ніч на 10 липня армія рф здійснила комбіновану атаку по Україні. Внаслідок пошкоджено енергооб'єкти та портова інфраструктура, є загиблі та постраждалі люди.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні сили ЗСУ.

Ворог атакував балістичною ракетою «Іскандер-М» і чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69 з окупованого Криму, а також 20-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із району Приморсько-Ахтарськ – рф., мис Чауда – Крим.

В результаті бойової роботи збито 14 «шахедів» у Одеській, Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Хмельницькій, Черкаській, Вінницькій та Рівненській областях. Залучалась винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, розрахунки мобільних вогневих груп Сил оборони України та підрозділи радіоелектронної боротьби.

В Силах оборони півдня України розповіли про наслідки атаки

У ніч на 10 липня протиповітряною обороною півдня України знищено шість ударних безпілотників «Shahed-136/131». Також російські окупаційні війська атакували Одещину балістичною ракетою, ймовірно «Іскандер-М», та 4 керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69 із території тимчасово окупованого Криму.

Внаслідок активної протидії 3 ворожі ракети Х-59/Х-69 не досягли своїх цілей. Ціллю агресора була портова інфраструктура Одеського району.

Уламками ракети пошкоджено складські приміщення, вантажний автотранспорт та цивільний теплохід. Через пошкодження судна, стався витік рідини. Наслідки ліквідовуються.

На жаль 2 людей загинуло, охоронець та водій вантажівки. Ще один чоловік, вахтовий матрос, отримав поранення.

"Ворог підступний та наносить удари по прибережній інфраструктурі , будьте уважні та оперативно реагуйте на сигнали повітряної тривоги!", – йдеться в повідомленні.

Також "Укренерго" повідомило про те, що сьогодні вночі ворог здійснив атаку БПЛА на енергооб’єкт на Рівненщині. Зазначає, що в окремих районах регіону знеструмлювались споживачі.

"Енергоживлення всіх споживачів відновлено. Тривають аварійно-відновлювальні роботи", – повідомили в компанії.

На місці працюють усі відповідні служби. Займання локалізоване. Люди внаслідок цього удару поранень не зазнали.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment