Україна наближається до температурного рекорду: якою буде погода у Дніпрі 10 липня та коли послабиться спека

У середу, 9 липня в Україні очікується спека до 38°. За прогнозом синоптиків, такий спекотний період триватиме до 15 липня включно. Починаючи з 16 липня очікується певне послаблення спеки.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Укргідрометцентр.

Суха спекотна погода, лише вдень на Закарпатті та у північно-східній частині місцями короткочасний дощ, гроза. Вітер північно-східний, 5-10 м/с.

Температура у південній частині, східних, Дніпропетровській та Кіровоградській областях вночі 20-25°, вдень сильна спека 35-39°, на Миколаївщині та Херсонщині місцями надзвичайна спека 40°; на решті території вночі 17-22°, вдень 29-34°.

Прогноз погоди по Дніпропетровській області та м. Дніпро на 10 липня

Мінлива хмарність. Без істотних опадів. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура по області вночі 21-26°, вдень 33-38°, по м. Дніпро вночі 22-24°, вдень 36-39°.

Де та коли буде найспекотніше найближчим часом

Синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха розповіла, що з 11 по 15 липня спостерігатиметься підвищена температура повітря. Йдеться про сильну спеку та подекуди – надзвичайну.

У першій половині тижня температурні показники по півдню та сходу України вищі. Також йдеться про Дніпропетровську, Кіровоградську та Полтавську області. Там вночі очікується +20°…+25°, а вдень +35…+38.

"Починаючи з середи, з 10 числа, на Одещині, Миколаївщині та Херсонщині подекуди – надзвичайна спека. Тобто це близько 40 градусів, подекуди і вище", – сказала Птуха.

Вона додала, що на решті територій, на заході, півночі та частково в центральних областях, нічна температура зберігатиметься в межах +15°…+22°, денна – сьогодні ще +26°…+33°, а починаючи з середи буде вже +30°…+34°.

"По Чернівецькій, Вінницькій, Черкаській і Полтавській областях місцями вже буде +35°…+37°. Тобто з середини тижня", – розповіла синоптик.

Погода загалом у більшості областей буде без опадів, оскільки на Україну наразі впливає антициклон.

"У поєднанні з теплим повітрям, яке з тропічних широт до нас надійшло, і відповідно, з північної частини Африки, будемо мати ось такі високі значення температури", – сказала Птуха.

Синоптик зауважила, що ці значення наближаються до абсолютних максимумів, які колись спостерігалися по території України.

"Максимальна температура на сьогодні, яка була зафіксована за всю історію інструментальних спостережень, тобто це близько 150 років на всіх метеостанціях України, – максимум був +42 градуси на метеостанції "Луганськ". Такий показник був зафіксований 12 серпня 2010 року. І, в принципі, у нас є шанс наблизитися до цієї цифри. Особливо, по півдню та сходу країни. Але ближче вже наприкінці цього тижня", – розповіла експерт.

Найспекотнішими очікуються п’ятниця та субота.

"Близько +40, це надзвичайна спека. По деяких південних та східних областях будемо очікувати", – сказала Птуха і додала, що спека ще залежатиме від хмарності та інтенсивності сонця.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment