Вони мріяли, сподівались та працювали: що відомо про 10 жертв ракетної атаки по Метінвесту у Кривому розі

8 липня 2024 року ворог атакував промисловий об'єкт Північний ГЗК фронт-офісів МБС у Кривому Розі на Дніпропетровщині. Ворожа ракета забрала життя 10 працівників.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Вони мріяли, сподівались та працювали… Але ранок 8 липня став для них фатальним. Вони так і не повернулись з роботи до своїх родин. Про загиблих працівників підприємства, куди влучила ракета, відомо деякі дані:

Оксана Довбня-Остапенко. 43-річна співробітниця Центру соціальних сервісів та інфраструктури у "Метінвест Бізнес Сервіс". Під час удару по підприємству вона перебувала на робочому місці. Без мами залишились двоє маленьких дітей.

Вадим Тімохин. Без батька залишились дві маленькі донечки.

Ніна Карельцева. Без мами залишилися маленька донечка.

Дмитро Пахолюк. 36-річний інженер ПівнГЗК «Метінвесту», експоліцейський. Займався волонтерською діяльністю та неодноразово ставав донором крові. Готувався долучитися до війська. Дмитро був люблячим татом для донечки Варвари та коханим чоловіком для дружини Ірини.

Дмитро Литвинов — 41 рік, головний спеціаліст з ремонту транспортного обладнання Північного ГЗК. Попри молодий вік, складні технічні проєкти розробляв, опираючись на досвід свій і колег. Без батька залишилось троє доньок, без чоловіка – любляча дружина.

Тетяна Красильникова, 39 років, без мами залишився 9-річний син.

Сергій Бондаренко працював охоронцем.

Сергій Федоров працював диспетчером комбінату.

Олена Лященко працювала в МБС.

Інна Левченко майже 30 років віддала роботі на ПівнГЗК, залишилися донька та син.

Крім того, 30 людей поранено. Зі складною травмою стегна і численними осколковими пораненнями в лікарні перебуває співробітниця Центру закупівельних сервісів Наталія Кадук. Також в лікарні зараз знаходиться співробітниця Центру сервісного обслуговування персоналу Олена Сокольницька, яка втратила палець на руці. Легке осколкове поранення отримала співробітниця Департаменту облікових операцій Світлана Нємченко.

Генеральний директор Групи МетінвестЮрій Риженков, висловився з приводу трагедії. Він пообіцяв сім’ям загиблих і пораненим співробітників компанії усебічну допомогу.

"Ворог відкрито цілить в українські підприємства, які забезпечують життєдіяльність міст, у мирних мешканців, у наших дітей. У чергового терористичного акту може бути лише одна мета – залякати нас та підло помститися за наш патріотизм, за незламність, за єдність, яку ми сьогодні демонструємо в боротьбі з ворогом. Ми на боці добра, тож мусимо вистояти, щоб перемогти зло", – написав він.

В ДТЕК заявили, що вчорашній день став чорним для колег з – однієї з надважливих компаній, на якій тримається економіка України під час війни.

"Неможливо передати словами, наскільки це боляче втрачати своїх співробітників. Щирі співчуття та слова підтримки колегам. Також наші найглибші співчуття рідним та близьким всіх, хто загинув під час вчорашнього масованого теракту рф. росія обов'язково відповідатиме за кожен свій злочин. Ми нічого не забудемо і не пробачимо", – заявили в компанії.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment