Російські війська просуваються на Донбасі – ISW

На фронті Донбасу російські окупаційні війська продовжують поступове просування, зокрема поблизу Торецька та Часового Яру. Інститут вивчення війни (ISW) надав новий звіт, в якому детально розглянуто останні переміщення російських військ у цьому регіоні.

За даними ISW, російські війська здійснили помітне просування на Торецькому напрямку 7 липня. Геолокаційні кадри свідчать про те, що окупанти досягли успіхів у межах населеного пункту Північне. Крім того, російські блогери стверджують, що війська рф просунулися поблизу Дружби та далі на південь і південний захід Нью-Йорка (населений пункт на Донбасі, перейменований після декомунізації).

Юрівка

Окремо російські "воєнкори" повідомили, що російські війська майже повністю захопили Юрівку. Однак, ISW поки що не має підтвердження цих заяв, і ситуація в цьому населеному пункті залишається під питанням.

Наступальні дії біля Часового Яру

Російські окупанти продовжують активні наступальні дії в районі Часового Яру. Зокрема, 7 липня війська рф, ймовірно, просунулися до східного берега Сіверсько-Донецько-Донбаського каналу в межах міста. Українська бригада, що діє в цьому районі, 6 липня заявила, що канал Сіверський-Донець Донбасу став фактичною лінією зіткнення після того, як 3 липня ЗСУ відступили з мікрорайону Канал.

Просування між Калинівкою і Каналом

Російські "воєнкори" стверджують, що війська рф просунулися на глибину до 900 метрів і ширину 1,48 кілометра між Калинівкою і мікрорайоном Канал. Проте, ISW також не має підтвердження цих тверджень.

Інші наступальні дії

Крім вище зазначених напрямків, 6 і 7 липня російські окупанти продовжували наступальні дії в районі Торецька, зокрема біля Північного, Залізного і Нью-Йорка. Американські аналітики відзначають, що на цих напрямках російські війська активно проводять бойові операції, намагаючись закріпитися на нових позиціях.

Також тривають наступальні дії в районі Калинівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки. Російські сили намагаються зміцнити свої позиції та здійснюють атаки на українські оборонні рубежі.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment