Нічна ракетна атака на Україну: ППО збила 3 крилаті ракети

У ніч проти 8 липня російські загарбники здійснили масовану повітряну атаку на територію України, застосовуючи крилаті та балістичні ракети. Завдяки злагодженій роботі українських сил протиповітряної оборони, вдалося ліквідувати значну їх частину.

Деталі

Росія застосувала для атаки чотири крилаті ракети Х-101, які були запущені з літаків стратегічної авіації Ту-95МС. Район пуску зафіксувалиу повітряному просторі Саратовської області рф.

Крім крилатих ракет, окупанти застосували дві балістичні ракети "Іскандер-М". Одна з них була запущена з російської Курської області, а інша – з території тимчасово окупованого Криму.

Командувач Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук повідомив, що завдяки злагодженій роботі сил та засобів ППО вдалося знищити три крилаті ракети Х-101. Ці повітряні цілі були збиті над Житомирською та Черкаською областями.

Повідомлення про атаку

Пізно ввечері 7 липня Повітряні сили України зафіксовали зліт чотирьох бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95 з аеродрому "Оленья" в Мурманській області рф. О 01:41 8 липня військові повідомили про ракетну небезпеку через загрозу пусків. Оголошення про відбій було близько 03:50.

Під час нічної атаки, зокрема, повідомляли про загрозу балістичних ракет у різних регіонах України. Так звуки вибуху, юуло чути в Сумах. Також повідомлення про вибухи надходили з Миколаєва та Харкова.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment