Вписала Україну в історію світової атлетики: дніпрянка Магучіх прокоментувала свій рекорд

Легкоатлетка з Дніпра Ярослава Магучіх перемогла у змаганнях зі стрибків у висоту: 2,10 метра. Вона побила світовий рекорд, який протримався 37 років, і продемонструвала всім країнам справжню українську волю до перемоги.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Досягнення українки відбулося на етапі Діамантової ліги в Парижі, де вона перевершила власні можливості. Тепер українка лідирує у списку легкоатлеток за стрибками у висоту. За нею йдуть Стефка Костадінова із результатом 2,09 м (1987 рік), Кайса Берквіст із результатом 2,08 м (2006 рік) та Бланка Влашич 2,08 (2009 рік).

Спочатку Магучіх здобула перемогу на змаганнях, підкоривши висоту 2.03 м, що вже було видатним результатом. Але 7 липня вона стала першою жінкою, яка подолала висоту 2.10 м, вписавши своє ім’я в історію легкої атлетики. Дівчина прокоментувала встановлення світового рекорду.

"Коли лише почала змагання, мала відчуття, що можу стрибнути 2.07 м і, можливо, навіть 2.10 м. Нарешті я вписала Україну в історію світової легкої атлетики", – поділилася емоціями у флешкоментарі після змагань спортсменка.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment