Російські війська ввійшли до ще одного населеного пункту на Харківщині – ISW

Ситуація на сході України продовжує залишатися напруженою, особливо у прикордонних зонах. Зокрема, російським військам вдалося увійти до села Сотницький Козачок на північний захід від Харкова.Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Що відомо

За даними ISW, рф продовжує здійснювати періодичні транскордонні рейди на півночі Харківської області. Зокрема, аналітики підтвердили, що російські війська увійшли до невеликого прикордонного населеного пункту Сотницький Козачок, що розташований на північний захід від Харкова.

Про це також 4 липня заявив речник оперативно-тактичного угруповання військ "Харків" Юрій Повх. Він наголосив, що українські військові намагаються виявити противника та дати йому відсіч. Повх також зазначив, що окупанти хочуть створити точки напруженості вздовж кордону, використовуючи ДРГ.

Аналітики ISW вважають, що окупанти здійснюють періодичні транскордонні рейди на півночі Харківської області з метою відволікання українських сил з інших критичних районів. Це тактика має на меті створити додатковий тиск на українські збройні сили та змусити їх розпорошити свої ресурси.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment