Ситуація з російськими військами під Києвом може повторитися: штурмовик розповів, чи дійсно необхідна посилена мобілізація

В Україні триває повномасштабна війна, а з нею і мобілізація військовозобов'язаних громадян задля зміцнення обороноздатності країни. Командир 3-ї штурмової роти 1-го штурмового батальйону 3-ї ОШБр, відомий під позивним "Процент", відверто заявив в коментарі для ТСН.ua про необхідність посиленого призову до лав ЗСУ й закликав цивільних самостійно обирати собі рід зянять у війську, поки є можливість.

Актуальність мобілізації

За словами "Процента", на сьогоднішній день російські окупанти активно вкладають зусилля в те, щоб перешкодити успішному проведенню мобілізаційних заходів в Україні. Він зазначив, що усвідомлення серед цивільного населення необхідності мобілізації наразі є критично важливим, оскільки поточна обстановка на фронті значно відрізняється від тієї, що була рік тому.

Загроза для України

Командир підкреслив, що недостатня кількість особового складу на фронті може призвести до серйозних наслідків, включаючи можливу загрозу столиці України. Він згадав події 2022 року, коли противник вже був під самим Києвом, та наголосив на тому, що підтримка фронту на сьогоднішній день є критично важливою для запобігання подібним сценаріям у майбутньому.

Якщо раніше казали — наразі не потрібно всім йти до війська, то зараз — починайте ломитися до війська, бо людей на фронті не вистачає. І якщо зараз впадуть ці залишки, які зараз тримають цей фронт, то дуже скоро ми отримаємо ситуацію 2022 року, коли противник стояв під Києвом, — сказав він.

"Процент" закликав цивільне населення обирати напрям своєї діяльності в армії заздалегідь, оскільки можливість самостійно визначати своє майбутнє у військовій сфері може бути обмежена після отримання повістки.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment