Бронь від мобілізації за гроші для ФОПів: за яких умов надаватимуть таку можливість

На даний час в Україні фізособи-підприємці (ФОПи) поки що не можуть оформити економічне бронювання для себе або відстрочку для своїх співробітників. Така можливість з'явиться у разі ухвалення спеціального законопроєкту. Тоді отримати бронь зможуть підприємці, які відповідають низці критеріїв.

У Верховній Раді зареєстровано два законопроєкти, що передбачають можливість бронювання від мобілізації для ФОПів. Це документи, зареєстровані під номерами 11331 та 11331-2.

Моделі, які зазначаються в цих законопроєктах, передбачають, що для отримання броні фізособа-підприємець щомісяця має сплачувати 20 400 грн військового збору. Крім того, є ще обов'язкові умови:

  • реєстрація за 6 місяців і більше до дня набрання чинності законом;
  • щомісячний дохід щонайменше триразового розміру збору за бронювання (це становить понад 61 200 грн на місяць).

У нас є цілі індустрії, де ФОП є важливою складовою бізнес-процесів. Не бронювати їх, я вважаю, було б помилкою. Тому в одному лише IT ми втрачаємо мільярди, через зриви контрактів та занепокоєння іноземців щодо укладання нових саме з українцями. Тому в двох із трьох моделей ми заклали цю опцію. Втім, для них є додаткові вимоги щодо термінів реєстрації та обороту, щоб відсіяти "фейкові" "ФОПи, – пояснив ідею бронювання ФОПів глава комітету ВР з економічного розвитку Дмитро Наталуха.

Поки законопроєкти не ухвалено, для ФОПів єдиною можливість отримати відстрочку є виконання оборонних замовлень чи замовлень для органів місцевої влади, військових адміністрацій, які необхідні для забезпечення обороноздатності країни. Для цього ФОП повинен мати договори з державними замовниками та підтвердження їх виконання.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment