Щоб не підвищувався холестерин: учені сказали, скільки яєць можна їсти на тиждень

Яйця – поживний білковий продукт, який підходить для щоденного споживання. Проте якщо їсти їх у надто великій кількості, це може обернутися негативними наслідками, такими як підвищення рівня холестерину в крові. Тому багато людей задаються питанням, яку кількість яєць можна їсти на тиждень, щоб не зашкодити організму.

Точну кількість яєць, яку можна споживати на тиждень, назвали вчені після проведення досліджень, пише УНІАН.

Норма яєць в тиждень

На щорічній науковій сесії Американського коледжу кардіології вчені представили результати дослідження щодо яєць у харчовому раціоні. Згідно з ними, вживання 12 яєць на тиждень не має серйозного впливу на рівень холестерину в порівняння з вживанням двох чи ще меншої кількості одиниць цього продукту. Проте результати, отримані вченими, ще потребують додаткових досліджень.

За словами одного з авторів дослідження, дієтолога Келсі Коста, яйця є відмінним джерелом нежирного білка і багатьох цінних мікроелементів, зокрема фосфору, селену, а також вітамінів А, В2, В5, В12.

Результати досліджень щодо впливу яєць на маркери здоров'я, зокрема, рівень холестерину в сироватці крові, резистентність до інсуліну, окислювальний стрес, запалення…, на сьогодні є неоднозначними, – зазначив фахівець.

Дієтолог пояснив, що це може бути пов'язано з тим, що склад яєць може змінюватися залежно від способу їх виробництва. Крім того, яйця можуть по-різному впливати на організм у залежності від способу їх приготування.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment