Геомагнітна обстановка у Дніпрі: що очікує метеозалежних людей та технології 28 та 29 червня

28 та 29 червня Землю накриє магнітна буря з К-індексом 5, що класифікується як сильна. Метеозалежних можуть очікувати мігрені, нудота, стрибки тиску, стрес та інше. За прогнозом, геомагнітна обстановка має заспокоїтися до неділі – перейти в зелений рівень.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Центр прогнозування космічної погоди (SWPC) NOAA.

К-індекс – це шкала, яка використовується для оцінки рівня геомагнітної активності на основі змін магнітного поля Землі. Вона вимірюється в діапазоні від 0 до 9. Якщо показник 5 і вище – то це сильна магнітна буря.

Під час такої магнітної бурі, люди з підвищеною чутливістю до змін магнітного поля можуть відчувати головний біль, втому, дратівливість та інші симптоми дискомфорту. Тому людям, чутливим до змін магнітного поля, варто уникати надмірних фізичних та емоційних навантажень, пити більше води та відпочивати.

Також на Землі можливі невеликі порушення в роботі радіозв'язку високої частоти, особливо в полярних регіонах. Невелике підвищення ймовірності помилок у роботі супутникових систем та GPS. Можливі незначні коливання напруги в електромережах, але серйозні перебої малоймовірні.

У зв'язну з цим, технічним службам рекомендується перевіряти роботу чутливих до магнітних збурень систем та бути готовими до невеликих перебоїв у роботі.

Зазначимо, що магнітні бурі є природним явищем, що виникає через взаємодію сонячного вітру з магнітним полем Землі. Попри можливі незручності, ці явища рідко призводять до серйозних проблем для більшості людей і технологій.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment