Кричав, що не винний і прокурори брешуть: судили охоронця Тищенка за напад на військового у Дніпрі

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід охоронцю нардепа Миколи Тищенка Костянтину Цубері. За напад на військового, його відправлено під варту на 2 місяці без права внесення застави.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Офіс Генпрокурора та видання Слідство інфо.

За даними слідства, охоронець був у групі людей, які за наказом народного депутата від партії «Слуга Народу» Миколи Тищенка затримали та побили колишнього військовослужбовця ЗСУ Дмитра Мазоху. Чоловіка щонайменше двічі ударили та душили, щоб він не пручався. Потім на Мазоху надягли залізні кайданки і впродовж 20 хвилин не знімали їх.

Судили Цубері вчора ,26 червня. Прокурори зачитували свої аргументи щодо обрання запобіжного заходу охоронцю Тищенка під його крики, що він не винний і прокурори брешуть. Суддя зробила зауваження Цубері та пригрозила наступного разу вивести його з судової зали. Це не зупинило підозрюваного, але поведінку Цубери використали проти нього.

Прокурор під час свого виступу зазначив, що поведінка охоронця Тищенка така ж, як була в Дніпрі 20 червня — зухвала і агресивна.

«Якщо у присутності конвою та судді Цубера так себе поводить, то можна уявити, як він поводитиме себе на свободі. Тому прошу обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внести заставу», — висловився прокурор Іван Столяр.

Костянтина Цуберу підозрюють у катуванні (частина 2 статті 127) та незаконному позбавленні волі людини (частина 2 статті 146 КК України). Суддя задовольнила клопотання прокурорів. Цубера перебуватиме в СІЗО впродовж двох місяців без права вийти під заставу.

Раніше за цим фактом Генпрокурор повідомив про підозру народному депутату України Тищенку. Суд обрав народному обранцю запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment