Готовність фортифікацій, найінтенсивніші бої та потреба в дронах: Зеленському звітували про ситуацію на Донеччині

Сьогодні Зеленський відвідав Донеччину. Він побував у розташуванні 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка. Також провів нараду щодо безпекової ситуації в регіоні.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Офіс президента.

Глава держави заслухав доповіді Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, командувача Об’єднаних сил Андрія Гнатова, заступника командира 110-ї ОМБр та командирів 31-ї та 47-ї окремих механізованих бригад, які ведуть бойові дії на сусідніх лініях оборони.

Бойові дії на Покровському напрямку є найбільш інтенсивними. Російські війська здійснюють від 15 до понад 30 штурмів за добу. Він також поінформував про першочергові потреби підрозділу.

Начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін розповів про добудову ліній оборони. За його словами, третя лінія фортифікацій, яку зводять цивільні, готова на 90%. Він також зазначив, що обласна влада допомагає військовим у будівництві другої лінії оборонних споруд. Тривають роботи з відновлення водопостачання Покровська, евакуація людей із прифронтових районів і підготовка до нового навчального року, який у цьому регіоні відбуватиметься в онлайн-режимі.

Володимир Зеленський поспілкувався з воїнами підрозділів і відзначив їх державними нагородами. Також він офіційно представив новопризначеного командувача Об'єднаних сил ЗСУ Андрія Гнатова.

«Розумію, що це одна з найвідповідальніших місій, напевно, одна з найскладніших посад в армії, особливо в час війни. Тому я хочу побажати вам ефективної роботи, успіхів і, авжеж, перемоги – як результат відповідних дій. Дуже хочеться, щоб ви пам’ятали, що найголовніше – це наші люди, і робили все, щоб зберегти максимум особового складу», – сказав Володимир Зеленський.

За підсумками наради Президент доручив урахувати збільшену потребу в дронах на Покровському напрямку при розподілі БпЛА між різними ділянками фронту, а також спростити процедуру видачі документів, що засвідчують руйнування житла у прифронтових районах.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment