Стан був украй важкий: у Дніпрі прооперували 11-річного хлопчика з атакованого Покровська

24 червня армія рф вдарила двома "Іскандерами" по приватному сектору в Покровську на Донеччині. Загинуло 5 людей, понад 40 – пораненні, зокрема четверо дітей. Деяких відправили до Дніпра для надання спеціалізованого лікування.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на «Лікарі без кордонів».

Після атаки команда медиків допомагала з масовим надходженням постраждалих, а також в операційній медзакладу Покровська. За словами лікарів, десятки мирних мешканців потребували невідкладної допомоги.

«У момент обстрілу Покровська я знаходився у лікарні. Я почув перший вибух, він був не дуже гучний. Але через декілька хвилин обстріл поновився з більшою силою. Ми зрозуміли, що це неподалік. Пацієнти почали прибувати до лікарні. Кого привозила швидка, кого – родичі або сусіди. Люди були з осколковими пораненнями, травмами нижніх кінцівок і м’яких тканин», – каже менеджер медичних команд «Лікарів без кордонів»Хассан Ель-Кафарна.

Також «Лікарі без кордонів» транспортували двох пацієнтів – 40-річного чоловіка без свідомості та 11-річного хлопчика з мінно-вибуховим пораненням машиною швидкої допомоги.

«Стан хлопчика був украй важкий, але стабільний. У нього проникаюче поранення голови, він потребував допомоги нейрохірурга – Ми підключили його до апарату штучної вентиляції легень, надали необхідні медикаменти та постійно стежили за його станом під час перевезення», – говорить лікар швидкої «Лікарів без кордонів» Олександр Рой.

Скрізь дитину супроводжувала мати. Хлопчика прийняли у відділенні реанімації. Зараз він у відділенні травматології на реабілітації. Його стан поступово поліпшується.

Інший пацієнт – чоловік 40 років – залишається у вкрай важкому стані, в реанімації.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment