Як зберегти холод в холодильнику під час тривалих відключень світла: дієві хитрощі

Через тривалі знеструмлення влітку найбільше страждає холодильник, адже прилад доволі швидко нагрівається, і продукти в ньому починають псуватися. Чим старший холодильник – тим менший час він тримає температуру і швидше остигає. Проте зберегти прохолоду в ньому на більш тривалий термін можливо, якщо скористатися деякими хитрощами.

Як зберегти холод в холодильнику, якщо немає світла

Насамперед слід пам'ятати, що під час кожного відкривання холодильника в нього потрапляє тепле повітря. Тому слід намагатися не відкривати його часто і слідкувати, щоб дверцята були герметично зачиненими. У таких умовах прилад без додаткових зусиль самостійно підтримуватиме прохолоду до 8 годин.

Крім того, потрібно подбати про те, щоб на прилад не потрапляло сонячне світло, яке додатково нагріватиме його. Тому холодильник краще ставити подалі від вікна, використовувати щільні штори або жалюзі.

На температуру в холодильнику впливає розташування продуктів. У приладах є спеціальна система охолодження з кругообігом холодного повітря. Тому не можна закривати продуктами вентиляційні отвори.

Акумулятори холоду своїми руками

Для найдовшого зберігання оптимальної температури в холодильнику варто використовувати акумулятори холоду. Їх можна придбати в магазині, а можна виготовити самостійно.

Найпростіший варіант – пляшки зі звичайною замороженою водою. Але вода доволі швидко починає танути, тому "працювати" такі акумулятори зможуть зовсім недовго.

Із продуктів і предметів, які є вдома, можна зробити більш ефективні акумулятори холоду:

  • сольовий – розвести в 1 л води 450 г солі та 1 чайну ложку желатину, добре перемішати і наповнити цією рідиною пляшку (не до верху, адже при заморожуванні рідина розширюється);
  • гелевий – розвести в 1 л води 40 г клею для шпалер, перемішати та перелити суміш у пляшку.

Акумулятори холоду слід тримати в морозильній камері, а під час відключень електроенергії перекладати на полиці холодильника.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment