Чорна хмара над Кривим Рогом: нові деталі аварійної ситуації на підприємстві “АрселорМітал”

Через відключення світла та високих температур розпеченого коксу і коксового газу відбулося займання обладнання в цеху на підприємстві “АрселорМітал”. Внаслідок чого Кривий Ріг накрила чорна хмара.

Про це розповіла екологиня і народна депутатка Олена Криворучкина у Facebook, передає редакція сайту 056.

Олена Криворучкина зазначила, що аварійна ситуація виникла через знеструмлення від ДТЕК.

Працівники підприємства були змушені вдатися до низки кризових технологічних дій, що й призвело до раптового викиду в атмосферне повітря коксового газу та його небезпечних сполук.

В день аварії у повітрі зафіксували значне перевищення концентрації шкідливих речовин. О 7:40 концентрація забруднюючих речовин повернулася до нормативних значень, а о 8:00 займання було ліквідовано. Для уточнення екологічних наслідків аварії екологічна інспекція спрямувала лист із вимогою проведення позапланової перевірки.

“Важливо об’єктивно з’ясувати, чи такий шалений викид зумовлений виключно знеструмленням виробництва та позаштатною ситуацією, чи були інші причини, на які Міндовкілля закрило очі, видаючи ліцензію? Наразі відсутня будь-яка загроза життю та здоров’ю місцевих мешканців, пов’язана з недільною аварією на підприємстві”, – прокоментувала екологиня.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment