Відключення світла у Дніпрі та області: лайфхаки для збереження холоду в холодильнику

З понеділка, 24 червня, о 19:00 у Дніпрі та Дніпропетровській області почали діяти нові графіки стабілізаційних відключень світла. Будьте готові до тривалих перерв у електропостачанні, які можуть бути понад 10 годин. В літній період важливо знати, як зберегти холод у холодильнику, щоб продукти залишалися свіжими.

Редакція сайту 056 розкаже прості поради, які допоможуть зберегти продукти в холодильнику свіжими навіть під час тривалих відключень світла.

Існує декілька дієвих порад від експертів для збереження холоду в холодильнику.

  • Мінімальне відкривання дверцята. Намагайтеся відкривати холодильник якомога рідше. Закриті дверцята допоможуть зберегти холод до восьми годин.
  • Контроль температури в кімнаті. Слідкуйте за температурою в кімнаті. Використовуйте штори та жалюзі, щоб уникнути прямого сонячного світла на прилад, що може підвищити внутрішню температуру.
  • Не закривайте вентиляційні отвори. Вентиляційні отвори в холодильнику повинні бути вільними, оскільки вони забезпечують циркуляцію холодного повітря.
  • Правильне заповнення холодильника і морозильника. Максимально заповніть морозильну камеру і тримайте продукти у холодильнику в помірних кількостях. Це сприятиме кращому збереженню холоду.

Це поради, які не потребують додаткової підготовки та придбання додаткових атрибутів. Для більш винахідливих є дієві лайфхаки по виготовленню акумуляторів холоду в домашніх умовах.

Виготовлення акумуляторів холоду в домашніх умовах

Для підтримання холодної температури у холодильнику під час відключень електроенергії можна виготовити акумулятори холоду. Пропонуємо вам три варіанти з води, солі та з клею для шпалер.

Заморожені пляшки з водою

Найпростіший варіант — заморозити пляшки з водою. Це забезпечить додатковий холод.

Акумулятор холоду з солі

Вам знадобиться 450 грамів солі та чайна ложка желатину. Розчиніть це у літрі холодної води, розлийте по пляшках і заморозьте. Врахуйте, що рідину не потрібно наливати до країв, адже вона розширюється при заморожуванні.

Акумулятор холоду з клею для шпалер

Розчиніть 40 г клею для шпалер у літрі води, ретельно перемішайте, розлийте по пляшках і заморозьте.

Тримайте такі акумулятори холоду у морозильній камері. Під час відключення світла перекладіть їх на полиці холодильника для підтримання температури.

Виконання цих простих рекомендацій допоможе зберегти ваші продукти свіжими навіть під час тривалих відключень електроенергії у Дніпропетровській області.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment